Aromatische massages

Wist je dat essentiële oliën een belangrijke factor spelen in de werking van voetreflex-plus massages? Een prachtige aanvulling voor de voetreflex-plus massages.

Essentiële oliën zijn sterk aromatisch en worden gemaakt van zaden, schors, stelen, wortels, bloemen en andere delen van planten. Essentiële oliën worden al heel lang gebruikt bij de schoonheidsbehandelingen, in de gezondheidszorg en bij het bereiden van maaltijden. Je kunt ze dus op de op de huid doen, inhaleren of innemen via de mond.

Essentiële oliën worden toegepast bij emotionele en fysieke aandoeningen. Ze worden al jaren gebruikt in verschillende culturen.

Hoe wordt essentiële olie bereid?

Door middel van een stoom distillatie proces circuleert de stoom met druk door de plant (wortel, zaad b.v.). De oliën worden in de stoom vrijgelaten. Als de stoom afkoelt, separeert het water en de oliën. Dan krijg je de olie in pure vorm. Het is belangrijk dat tijdens het proces temperatuur, druk en de juiste verhouding gemonitord worden.

Ik gebruik essentiële oliën die puur en naturel zijn. Ze bevatten geen kunstmatige ingrediënten en zijn vrij van pesticiden of andere chemische substanties.


Heb je interesse in essentiële oliën?

Maak dan een afspraak met mij voor een Aromatische massage, voetreflex-plus massage met essentiële oliën!

 
 
 

Lente olie: Citroenolie

Citroen essentiële olie is enorm populair. Deze krachtpatser is koud geperst uit de schil van de citroen om zijn delicate, natuurlijke en krachtige eigenschappen te behouden. Citroen staat bekend om zijn krachtig aromatische, uitwendige en interne reinigende werking en kan met vele andere oliën worden samengevoegd. Verspreiden van citroen in een ruimte om de lucht te zuiveren zorgt voor een stemmingsverhogend effect. Kan ook gebruikt worden om voorwerpen in het huis te reinigen als een niet-giftig reinigingsmiddel. De essentiële oliën zijn zo geconcentreerd en puur dat 1 druppel voldoende is voor gebruik om de werkzaamheid te ervaren.

Deze olie past dus heel goed bij dit seizoen, de lente. In de lente is het tijd voor de grote schoonmaak, zodat alles weer schoon en fris is. Ook is dit de periode om de Lever een extra oppepper te geven, daarom wordt er in deze periode vaak een detoxkuur gedaan. Om zelf je Lever iedere dag een oppepper te geven kun je een glas lauw water drinken met 1 druppel Citroen olie, als goede start van de dag.

 

Zomer olie: Ylang Ylang

Ylang Ylang uitgelicht

Ylang Ylang Essentiële olie is een echt afrodisiacum. Het werd vroeger al gebruikt om de bedden van pasgetrouwde koppels te besprenkelen op hun huwelijksnacht.

Het beïnvloedt de seksuele energie en verbetert de relaties.

Het zorgt voor emotionele evenwicht doordat het kalmerend en zeer ontspannend werkt en helpt de frustratie te verlichten.

Het werkt op het cardiovasculaire systeem waarbij het de hartslag reguleert, de bloeddruk verlaagt en de hartfunctie in evenwicht brengt.

Tevens werkt het op het hormonale systeem; het is libido verhogend, stimuleert de bijnieren en is in te zetten bij menstruatie – en overgangsprobleem. Verder is het in te zetten bij diverse huid – en haarproblemen.

Je kunt deze Essentiële Olie op de thymus aanbrengen om het immuunsysteem te versterken.

De thymus staat in verbinding met het hartchakra en is de plek achter het borstbeen naast het hart. De Latijnse benaming is Cananga odorata en wordt in vele parfums o.a. gebruikt in Chanel nr. 5. ylang ylang wordt ook in vele parfums gebruikt, oa Chanel 5 gebruikt!

Ylang Ylang Essentiële olie past door zijn vele toepassingen perfect in het element Vuur.

Contra-indicaties: De sterke geur kan hoofdpijn en misselijkheid veroorzaken. Het kan overgevoeligheid reactie op de huid geven, verdunnen met een basisolie is dan de oplossing. Niet te gebruiken bij zwangerschap of te lage bloeddruk.

 

Herfst olie: een immuniteitsversterkende olie

Voor de herfst gebruiken we een samengestelde olie met een sterk vermogen om schadelijke bacteriën, schimmels en virussen te doden. Deze olie werkt versterkend op het immuunsysteem. Het is dus echt een olie voor deze periode van het jaar, waarin men snel een verkoudheid of griep te pakken heeft.

De olie bevat o.a. sinaasappel, kruidnagel, kaneelschors, eucalyptus en rozemarijn. Je kunt de olie via een diffuser verstuiven of door een druppel in je handen te doen en een kommetje van je handen te maken en de geur op te snuiven. Ook kun je de olie direct op de huid aanbrengen evt. verdund met een basisolie.

Door een druppel olie op de voetzolen, keel/thymus, oksels, maag of darmen te smeren, wordt het immuunsysteem direct versterkt. Deze olie is goed om te reinigen en te zuiveren.

Wil je hier meer informatie over, neem dan gerust contact met mij op.

 

Winter olie: een verwarmende olie

In de wintermaanden is een verwarmend olie altijd van toepassing in de koude maanden. Deze oliën kan je ook verstuiven, mee in bad of heerlijk mee masseren (op de huid). Hieronder zijn enkele oliën waar je zeker de winter door mee kan gaan.

- Cederhout: Cederhout heeft een warme, houtachtige geur en creëert een ontspannen en rustgevende sfeer. Het is een aardende olie. Cederhout wordt gebruikt bij massages om de geest en lichaam tot rust te brengen.

- Wierook: voor elke tijd van het jaar. Geeft het lichaam een verzachtend en verwarmend effect. Een mooie olie te gebruiken tijdens yoga of meditatie.

- Sinaasappel: dit is een stimulerend aroma en geeft het lichaam een kalmerend gevoel in geest maar ook op de huid.

- Gember: Gember komt uit de verse wortelstok van de gemberplant. Gember wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken. Het geeft het gerecht een warme, geurige smaak. Ik gebruik het vaak bij mensen die koude voeten/tenen hebben of bij spijsverteringsklachten.