Onderzoek "Vrouwen in de overgang" met succes afgerond!

 

In het kader van mijn afstudeerscriptie heb ik in de eerste helft van 2016 een onderzoek gedaan onder een kleine groep vrouwen in de overgang waren. Ik heb gedurende die periode deze vijf dames die doorslaapproblemen hadden een serie van zeven massages gegeven. Alle vijf dames hebben dezelfde massages ontvangen: zowel op westerse wijze als op Chinese wijze. De vijf vrouwen hadden naast doorslaapproblemen ook andere klachten van de overgang. Volgens de Traditionele Chinese Gezondheidsleer moet een slaapstoornis altijd met prioriteit behandeld worden.

Behalve de massages hebben de vrouwen ook urine zuur metingen gedaan en adviezen gekregen omtrent voeding, slapen en leefwijze.

Uit de onderzoeksresultaten kan worden geconcludeerd, dat deze groep vrouwen minimaal 10% maar in de meeste gevallen meer dan 30% minder keren wakker waren. Gemiddeld is het doorslaapprobleem bij deze groep met 29% afgenomen!

Elke vrouw die in de overgang zit, weten hoe vervelend het is om 's nachts regelmatig wakker te worden. Vaak worden (door)slaapproblemen veroorzaakt door stress. Situaties op werk, met kinderen, emoties, ongunstig leefpatroon, slechte voeding enz. kunnen allemaal stress veroorzaken. Dit leidt tot een stoornis van de hormoon Cortisol en het immuunsysteem. Normaal piekt het stress-hormoon in de ochtend bij het wakker worden en blijft hoog bij normale activiteiten gedurende de hele dag. In de loop van de avond en als je gaat slapen moet het Cortisol niveau dalen. Als het hoog blijft, slaap je minder diep, niet goed door, etc.

Heeft u echter vergelijkbare klachten en denkt u dat behandeling met Voetreflexogie-plus ook u zou kunnen helpen, neem dan contact op met mij.