Klachten na COVID-19

Bij het herstelproces van Covid-19 komt er heel veel bij kijken. Voetreflexologie kan het lichaam ondersteunen bij dat herstelproces.

De ernst van de besmetting met Covid-19 varieert per persoon. Iemand kan geen, weinig of juist langdurige klachten (long covid) overhouden van dit virus. Dit is o.a. afhankelijk van hoe het lichaam was voor je corona kreeg. Na Covid-19 kunnen langdurige klachten optreden zoals vermoeidheid, hoesten, pijn in de spieren, weinig energie, stressgevoeliger, endocriene stoornissen zoals nachtzweten, cardiale problemen hartritmestoornissen en spijsvertering klachten. Maar ook heel belangrijk, niet te vergeten zijn de mentale- en angstreacties van het ziek zijn. Behandeling hiervan zal voor iedereen anders zijn.

Heb je corona gehad maar ben je niet volledig hersteld of heb je nog steeds last van restklachten? Voetreflexologie kan een goede bijdrage leveren om deze klachten te verminderen. Door het versterken van het immuunsysteem en het ondersteunen van het zelfhelend vermogen van het lichaam. Neem gerust contact met mij op of maak een afspraak online om de mogelijkheden te bespreken.


Tenslotte kan ik als therapeut nog wat algemeen advies aan je geven:

  • Zorg goed voor uw eigen gezondheid.
  • Denk aan vitaminen- en supplementen-gebruik zoals vitamine-c, vitamine-d, magnesium en zink.
  • Kies voor goede voeding: biologisch seizoensgebonden groenten en fruit.
  • Zorg voor het drinken van voldoende water en groene thee om de afvalstoffen te verwijderen uit het lichaam.
  • Ga lekker naar buiten, zorg voor frisse lucht en goede rust. Doe dit dan stapsgewijs en vooral: luister naar je lichaam.