U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

   Praktijk voor voetreflexologie-plus Nieuws

Mijn praktijk is geopend. Bel of mail mij voor een afspraak.

 

U kunt hier 24/7 online direct een afspraak bij mij boeken. 

 

Nieuw:  Ooracupunctuur/pressuur, een mooie combinatie met voetreflex.

 

Babyreflexologie. Een zachte massage aan de voetjes neemt kwaaltjes weg bij je baby.

 

Tip: voor natuurgeneeskundige behandelingen werk ik samen met Ingrid Melkenboer, www.bestmethode.nl.

 

Heeft u ons artikel gezien in de Soester Courant? Lees het hier.

  

Een van mijn specialisaties is behandeling van vrouwen in de overgang. Lees hier verder.

 

 Aroma Touch Massage! Lees hier meer over deze behandeling.

Voetreflex bij Stressklachten deel III

 

Na een heerlijke vakantie van twee weken is mijn energie bijgetankt en kan ik nu weer aan de slag. Veel werken... veel (eu)stress gehad vóór de vakantie. Dit derde en laatste deel gaat over het wat voetreflexologie voor stress kan betekenen.

Veel mensen komen naar me toe met stressklachten en/of een burn-out.
Als iemand naar me toe komt voor een behandeling, neem ik eerst een anamnese gesprek af. Het belang van een anamnese gesprek is het analyseren wat er precies aan de hand is. Dit is volgens de 5 elementenleer (Water, Hout, Vuur, Aarde, Metaal). De oorzaak van bijvoorbeeld stress leidt volgens de Chinese Gezondheidsleer naar een gebeurtenis die 1 ½ jaar eerder plaats gevonden heeft. Aan de hand van de bevindingen van het gesprek wordt een behandelplan opgezet. Het behandelplan bestaat in het begin uit een serie van 3 á 4 wekelijkse massages. Daarna worden de behandelingen afhankelijk van de klacht gepland met een interval van 2 weken. Geleidelijk wordt de termijn dan nog langer; dus 3 weken, 4 weken interval. Een behandeling laat resultaat zien na 1, 3, 4 maar soms pas na 6 massages. Maar de behandeling moet wel afgemaakt worden, anders is het effect ervan niet optimaal. Na deze 6 massages is aan te raden om maandelijks één behandeling in het kader van onderhoud te doen.

Na een behandeling kunnen enkele zones van de voeten “gevoelig” zijn; het is niet de bedoeling dat erge pijn ervaren wordt tijdens of na een behandeling. Een pijn ervaring (afhankelijk van persoon) kan de effectiviteit verminderen omdat de pijnprikkel contraproductief werkt.
Wat ik altijd aan mijn cliënten vertel, is dat voetreflex een complementaire behandeling is. Want naast de voetreflex dient de cliënt ook zijn verantwoordelijk te nemen. Dat betekent zelf zorgen voor gezonde voeding, voldoende bewegen en frisse buitenlucht. En indien nodig medische behandeling.

Middels de voetreflex–plus massages verbetert de energiedoorstroming, spiertonus, bloedsomloop en lymfecirculatie.
Voetreflex–plus massages geven ontspanning, zowel lichamelijk als geestelijk. Het ontgift het lichaam. Het prikkelt het zelfgenezende vermogen van het lichaam. Het maakt endorfinenen vrij, die pijnverlichtend en stemmingsverbeterend werken.

 

Essentiële Oliën

Tijdens de voetmassagebehandelingen, werkt ik met Essentiële Oliën. Voor stress gebruikt ik onder ander Lavendel, Ylang Ylang en Frankincense om een paar voorbeelden te noemen. Deze oliën kunnen topisch (op de huid) gebruikt worden of via een diffuser (stoom distillatie). Deze oliën waarmee ik werk zijn aromatische vloeistoffen die worden gewonnen uit zaden, schors, bladeren, stelen, wortels, bloemen en vruchten uit planten. Dus zuivere oliën die een therapeutische werking hebben. Vandaar dat ze kostbaar zijn.
Essentiële Oliën werden al ruim duizend jaar gebruikt door de Egyptenaren en Chinezen. De wijze van toediening en de eigenschappen geven een therapeutisch effect. Bijvoorbeeld: het aanbrengen van essentiële oliën op de huid kan systemische of plaatselijke effecten hebben. Het aromatisch toepassen kan bijvoorbeeld een plaatselijk effect op het longweefsel geven. Als het ingenomen wordt kan het plaatselijk effect op de maag hebben. Essentiële oliën zijn zeer sterke anti-oxidanten.

Tot zo verre mijn kort verhaal over stress. Stress is voor velen niet te voorkomen...je moet een manier vinden om mee te leven, en ontspanning in je dagelijks leven weer terug te krijgen.