Tuina behandeling

Tuina (spreek uit: twiena) is een Chinese lichaamsmassage. Bij deze massage wordt er vrij diepe en krachtige massagetechnieken gebruikt.

De Tuina techniek is voornamelijk een duw- en paktechniek maar ook drukken met de handpalm of elleboog. Er wordt op de rug/nek gemasseerd en afhankelijk van de klachten ook op de benen, armen en buik.

Het doel van deze massage is om het lichaam in balans te brengen. Tuina therapie zorgt voor een goede doorbloeding en vrije doorstroming van Qi (vitale levensenergie) waardoor de organen beter gaan functioneren.

Tijdens de Tuina, maak ik gebruik van Cupping en/of Guasha technieken.

Cupping is een zuigtechniek waarbij cups op de rug vacuüm worden gezogen. Het doel van deze techniek is om blokkades/stagnaties op te heffen, zodat er weer Qi (energie) door het lichaam kan stromen.

Bij Guasha wordt met een jadesteen de huid geschrapt. Zo wordt er wederom blokkades/stagnaties in het lichaam opgeheven.

Bij beide technieken worden er bloeduitstortingen en of petechiën gemaakt. De kleur van de bloeduitstortingen kunnen variëren van rood tot donkerpaars. Dit is afhankelijk van de ernst van de stagnatie. Deze verdwijnen na 2 tot 3 dagen. Mensen voelen meteen verlichting met Cupping en Guasha.

Tuina is zeer geschikt bij problemen van het bewegingsapparaat, bij chronische stress, spijsverteringsproblemen, etc.

Een combinatie van Tuina met voetreflex therapie werkt zeer goed, omdat het elkaar versterkt.

Heb je interesse in een behandeling of heb je na het lezen van bovenstaande nog vragen? Neem dan contact met mij op.