U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

   Praktijk voor voetreflexologie-plus Nieuws

Mijn praktijk is geopend. Bel of mail mij voor een afspraak.

 

U kunt hier 24/7 online direct een afspraak bij mij boeken. 

 

Nieuw:  Ooracupunctuur/pressuur, een mooie combinatie met voetreflex.

 

Babyreflexologie. Een zachte massage aan de voetjes neemt kwaaltjes weg bij je baby.

 

Tip: voor natuurgeneeskundige behandelingen werk ik samen met Ingrid Melkenboer, www.bestmethode.nl.

 

Heeft u ons artikel gezien in de Soester Courant? Lees het hier.

  

Een van mijn specialisaties is behandeling van vrouwen in de overgang. Lees hier verder.

 

 Aroma Touch Massage! Lees hier meer over deze behandeling.

Ooracupunctuur

Acupunctuur of pressuur in en op het oor wordt auriculotherapie genoemd. De reflexzones van het lichaam zijn namelijk ook in het oor te vinden.

De geschiedenis van de oorreflexologie gaat helemaal terug naar de 4e eeuw voor Christus. Pas in de 17e eeuw is het meer bekend geworden. Paul Nogier, een Fransman, was de grondlegger van de auriculotherapie in 1951. Hij ontdekte dat kleine brandlittekens op het oor gemaakt waren door een zigeuner. Deze littekens waren overblijfsels van een succesvolle behandeling tegen ischias. De zigeuner gebruikte een gloeiende ijzeren staaf om bepaalde punten op de oorschelp te bewerken. Nogier was zeer onder de indruk van deze behandeling en de uitkomst. Hij gebruikte naalden in plaats van gloeiend heet ijzer. Zijn resultaat was succesvol. Daardoor ontdekte Nogier dat de rand van de oorschelp de wervelkolom vertegenwoordigt. Zo ontwikkelde hij de hypothese van de acupunctuurpunten van de oorschelp.

In de jaren 1950 en 1960 ontwikkelen de Chinese acupuncturisten ooracupunctuur. Ooracupunctuur kan worden ingezet voor een breed scala van klachten o.a. het reduceren van pijnklachten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan: rugklachten, tenniselleboog, overgangsklachten, heupklachten, maag- en darmklachten, knieklachten, maar ook burnout en stress-gerelateerde klachten.

In mijn behandelingen als reflexzonetherapeut, kan desgewenst eventueel een auriculotherapie behandeling worden toegepast in combinatie met voetreflex en/of een Tuina-behandeling.