U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

   Praktijk voor voetreflexologie-plus Nieuws

Mijn praktijk is geopend. Bel of mail mij voor een afspraak.

 

U kunt hier 24/7 online direct een afspraak bij mij boeken. 

 

Nieuw:  Ooracupunctuur/pressuur, een mooie combinatie met voetreflex.

 

Babyreflexologie. Een zachte massage aan de voetjes neemt kwaaltjes weg bij je baby.

 

Tip: voor natuurgeneeskundige behandelingen werk ik samen met Ingrid Melkenboer, www.bestmethode.nl.

 

Heeft u ons artikel gezien in de Soester Courant? Lees het hier.

  

Een van mijn specialisaties is behandeling van vrouwen in de overgang. Lees hier verder.

 

 Aroma Touch Massage! Lees hier meer over deze behandeling.

Onderzoek: Vrouwen in overgang

Onderzoek “Vrouwen in de overgang met doorslaapproblemen” met succes afgerond!

 

In het kader van mijn afstudeerscriptie heb ik in de eerste helft van 2016 een onderzoek gedaan onder een kleine groep vrouwen in de overgang waren. Ik heb gedurende die periode deze vijf dames die doorslaapproblemen hadden een serie van zeven massages gegeven. Alle vijf dames hebben dezelfde massages ontvangen: zowel op westerse wijze als op Chinese wijze. De vijf vrouwen hadden naast doorslaapproblemen ook andere klachten van de overgang. Volgens de Traditionele Chinese Gezondheidsleer moet een slaapstoornis altijd met prioriteit behandeld worden.

Behalve de massages hebben de vrouwen ook urine zuur metingen gedaan en adviezen gekregen omtrent voeding, slapen en leefwijze.

 

Uit de onderzoeksresultaten kan worden geconcludeerd, dat deze groep vrouwen minimaal 10% maar in de meeste gevallen meer dan 30% minder keren wakker waren. Gemiddeld is het doorslaapprobleem bij deze groep met 29% afgenomen!

 

Elke vrouw die in de overgang zit, weten hoe vervelend het is om 's nachts regelmatig wakker te worden. Vaak worden (door)slaapproblemen veroorzaakt door stress. Situaties op werk, met kinderen, emoties, ongunstig leefpatroon, slechte voeding enz. kunnen allemaal stress veroorzaken. Dit leidt tot een stoornis van de hormoon Cortisol en het immuunsysteem. Normaal piekt het stress-hormoon in de ochtend bij het wakker worden en blijft hoog bij normale activiteiten gedurende de hele dag. In de loop van de avond en als je gaat slapen moet het Cortisol niveau dalen. Als het hoog blijft, slaap je minder diep, niet goed door, etc.  

 

Het onderzoek is dus afgerond. Heeft u echter vergelijkbare klachten en denkt u dat behandeling met Voetreflexogie Plus ook u zou kunnen helpen, vraag dan een proefbehandeling aan! Mail mij via de website:  info@amaragd.nl