U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

   Praktijk voor voetreflexologie-plus Nieuws

Mijn praktijk is geopend. Bel of mail mij voor een afspraak.

 

U kunt hier 24/7 online direct een afspraak bij mij boeken. 

 

Nieuw:  Ooracupunctuur/pressuur, een mooie combinatie met voetreflex.

 

Babyreflexologie. Een zachte massage aan de voetjes neemt kwaaltjes weg bij je baby.

 

Tip: voor natuurgeneeskundige behandelingen werk ik samen met Ingrid Melkenboer, www.bestmethode.nl.

 

Heeft u ons artikel gezien in de Soester Courant? Lees het hier.

  

Een van mijn specialisaties is behandeling van vrouwen in de overgang. Lees hier verder.

 

 Aroma Touch Massage! Lees hier meer over deze behandeling.

Het element Aarde

 

nazomer: het element aardenazomer: het element aardeHet seizoen nazomer behoort bij het Element Aarde. 

Het element Aarde vindt eigenlijk plaats tussen elk van de seizoenen. Het zorgt voor transformatie. Bijvoorbeeld het element Aarde zorgt voor transformatie van de herfst naar de winter, van winter naar de lente, en transformatie van de lente naar de zomer. Als je het op een plaatje bekijkt, staat het element Aarde in het centrum.

 

De twee organen die bij het element Aarde behoren zijn de milt (yin) en de maag (yang). Op Chinese wijze bezien hebben deze twee organen met vertering te maken. In het westen wordt er gesproken over voedingsstoffen, vitamine en mineralen. In de TCG (Traditionele Chinese Geneeskunde) wordt over zuiver en onzuiver gesproken.

 

Eigenschappen van een Aarde persoon zijn eerlijkheid, vlijtig, zich inspannen, betrouwbaar, behoedzaam, maar ook tobben. Een negatieve kant van een Aarde type is starheid, koppigheid. Net zoals de andere elementen heeft Aarde zijn eigen kenmerken; die zijn:
– de smaak van aarde is zoet (bijvoorbeeld natuurlijke voedingsmiddelen die zoet smaken)
– de richting is centrum;
– het seizoen is nazomer;
– het klimaat is vochtig;
– het zintuig is de mond;
– het weefsel is spieren;
– de emotie is piekeren/tobben;
– de kleur is oranje-geel.

 

Als je een Aarde mens bent, dan ben je “geaard”. Je staat met beiden voeten op de grond. Een Aarde mens zorgt graag voor anderen, en die zorg gaat uit naar mensen die het moeilijk hebben. Je hebt een gevoel van zekerheid. Je kan goed luisteren. Je geeft mensen een diep gevoel van geborgenheid. Een Aarde mens heeft een groot sociaal netwerk.
Als een Aarde mens uit balans is dan is hij bemoeizuchtig (overdreven zorg) en dit wordt gezien als opdringerig en bazig. Hij/zij neemt te veel zorg op zich en dan wordt het allemaal te veel voor de Aarde mens (denk aan excestoestanden).

 

De maag, volgens de TCG, heeft een sterke invloed op de vochthuishouding in het lichaam.
De maag laat de Qi (energie) dalen. Het voedsel gaat naar de dunne darm. Hierdoor zorgt de maag dat het voedsel optimaal verteerd wordt.

 

De milt wordt de baas van de spijsvertering genoemd. De milt haalt uit het voedsel de dagelijkse nahemelse energie (gu qi) en zo wordt het lichaam gevoed. De gu qi gaat ook naar de spieren en met name de spieren van de vier ledematen (sterke armen en benen). De milt zorgt voor de kwaliteit van het bloed. Als iemand blauwe plekken heeft, wijst dit op een zwakke milt.
Het zintuig dat bij de milt hoort is de mond. Spieren zijn het weefsel dat bij de milt hoort.
De milt is belangrijk omdat het ons het vermogen geeft om te denken, te concentreren, te focussen en te onthouden. Emotioneel heeft de milt te maken met het goed kunnen zorgen voor jezelf en je omgeving. Als de milt uit balans is, dan pieker je te veel of maak je je teveel zorgen.

 

 

In samenwerking met Bianca Kwint, Pure Time Wellness