U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

   Praktijk voor voetreflexologie-plus Nieuws

Mijn praktijk is geopend. Bel of mail mij voor een afspraak.

 

U kunt hier 24/7 online direct een afspraak bij mij boeken. 

 

Nieuw:  Ooracupunctuur/pressuur, een mooie combinatie met voetreflex.

 

Babyreflexologie. Een zachte massage aan de voetjes neemt kwaaltjes weg bij je baby.

 

Tip: voor natuurgeneeskundige behandelingen werk ik samen met Ingrid Melkenboer, www.bestmethode.nl.

 

Heeft u ons artikel gezien in de Soester Courant? Lees het hier.

  

Een van mijn specialisaties is behandeling van vrouwen in de overgang. Lees hier verder.

 

 Aroma Touch Massage! Lees hier meer over deze behandeling.

Herfst: het element Metaal

 

Het element Aarde zorgt voor 60% van de energie door het verwerken van de voeding die je tot je neemt. De overige 40% wordt door het element Metaal verzorgt door de ademhaling. De lucht die je inademt wordt verwerkt door je Longen, deze zorgen dat wat nuttig is eruit gehaald wordt en dat wat niet nuttig is wordt afgevoerd. Voeding en ademhaling zijn onze brandstof!

Na de zomer met yang-energie gaan we nu over naar de herfst met een yin-energie. De dagen worden korter het wordt kouder en het wordt rustiger. De natuur neemt ook een stapje terug, na een periode van groeien en bloeien. Het wordt weer tijd om reserves op te gaan bouwen.

De organen die bij metaal horen zijn Longen en Dikke darm. De longen nemen zuurstof op voor inademing, hierdoor kan energie(Qi) worden aangemaakt. De koolstofdioxide die hierdoor ontstaat verlaat het lichaam door uitademing. De dikke darm zuivert het voedsel en haalt het vocht eruit. De onverteerbare voedselresten worden door de dikke darm uitgescheiden.

Volgens de TCM is het weefsel wat gekoppeld is aan de Longen, de Huid. De huid wordt ook wel ons 2e ademhalingssysteem genoemd, omdat door de poriën zuurstof kan worden opgenomen en door zweten we afvalstoffen uitscheiden.

Het zintuig wat bij dit element hoort is de Neus en heeft dus te maken met ruiken. Snotteren en chronische verkoudheid heeft dus te maken met een disbalans van de Longen, waardoor slijm en vocht blijven hangen en niet kunnen worden afgevoerd.

De longenergie zorgt ook voor Wei Qi, de verdedigende energie die zorgt dat ons afweersysteem op peil blijft. Metaal energie staat ook in verband met (lichaams)haar en de stem. Is de stem zwak geeft dit een zwakke Longenergie aan.

Het is dus belangrijk goed naar het lichaam te luisteren en je aan te passen aan de energie van deze periode. Yin staat voor rust en kalmte. Een periode om naar onszelf te kijken en lekker te cocoonen.

 

 Lees hier verder over Herfst olie.