U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

   Praktijk voor voetreflexologie-plus Nieuws

Mijn praktijk is geopend. Bel of mail mij voor een afspraak.

 

U kunt hier 24/7 online direct een afspraak bij mij boeken. 

 

Nieuw:  Ooracupunctuur/pressuur, een mooie combinatie met voetreflex.

 

Babyreflexologie. Een zachte massage aan de voetjes neemt kwaaltjes weg bij je baby.

 

Tip: voor natuurgeneeskundige behandelingen werk ik samen met Ingrid Melkenboer, www.bestmethode.nl.

 

Heeft u ons artikel gezien in de Soester Courant? Lees het hier.

  

Een van mijn specialisaties is behandeling van vrouwen in de overgang. Lees hier verder.

 

 Aroma Touch Massage! Lees hier meer over deze behandeling.

Wat is voetreflexologie? 

Voetreflexologie is ca. 5.000 jaar geleden ontstaan in China.

Dr. William H. FitzGerald (1872-1942), een Amerikaanse kno-arts, heeft energie zones verdeeld in het lichaam. Deze energie zones lopen door in de voeten en de handpalmen. Hij ontdekte dat als er op bepaalde delen van de voet druk uitgeoefend werd, andere delen verdoofd raakten.
Dr. Eunice Ingham (1889-1974), een fysiotherapeut, ontdekte dat door met de duim en vingers druk uit te oefenen, dit weerspiegelde op organen in het gehele lichaam.


Elk orgaan in het menselijk lichaam is gerelateerd aan een plek op de voet, links en rechts. De voeten weerspiegelen hoe het lichaam zich op dit moment voelt. Door middel van drukken, masseren, wrijven van deze plekken op de voet kunnen we voelen bij welke organen blokkades zijn. Met deze kennis is het mogelijk gericht te behandelen, om een persoon beter in balans te brengen. Daardoor kan het lichaam tot een zelfherstellend vermogen komen. De energie, spiertonus, circulatie en doorstroming verbeteren. Niet alleen het lichaam ontspant, ook de geest.


Voetreflexologie is zeer geschikt als complementaire behandeling naast de reguliere zorg. Het geeft ontspanning en ontstressing aan de mens. In het dagelijkse leven zijn ontspanning en stress twee tegenovergestelde waarden; deze waarden bepalen voor een groot deel hoe we leven, hoe we ons leven zien en ervaren.